Thursday, February 14, 2008

CRÒNICA D’UN PLE FUGAÇ

El dijous 17 de gener es va celebrar el ple i va ser breu, molt breu. Per ser més exacte va durar 18 minuts. Sembla ser que aquest mes no hi havia temes importants a discutir i els grups municipals no tenien preguntes per l’equip de govern. Semblava que el Nadal havia aconseguit parar el calendari polític. Nosaltres, però, continuem al peu del canó i aportàvem diferents precs i preguntes per a l’equip de govern.
Primer de tot dir que el ple del gener tenia caràcter extraordinari pel fet que estava convocat més tard de la primera quinzena. Això implicava, a grans trets, dues coses: no es podien presentar mocions i no hi havia ni precs ni preguntes. Tot i així, es va consensuar, entre tots els grups municipals, mantenir els precs i preguntes perquè era l’únic ple del gener.
De l’ordre del dia que proposava l’equip de govern cal fer esment al punt d’obrir subhasta per una parcel·la d’uns 500 metres quadrats amb un preu de sortida d’aproximadament 1.300.000 euros. Sobre aquest tema des de la CUP ens vàrem abstenir perquè considerem que calen buscar maneres alternatives de finançar els projectes que no passi perquè l’ajuntament es quedi sense patrimoni públic.
Els precs i les preguntes que vam formular són les següents:
En primer lloc tornàvem a posar sobre la taula el nyap urbanístic de l’avinguda 11 de setembre. Aquest tema ja l’havíem denunciat públicament i s’havia acordat, al ple de setembre, crear una comissió d’investigació per aclarir els fets i depurar-ne responsabilitats. Passats quatre mesos la comissió encara no s’havia creat i s’hi sumava que la mateixa edificació no complia els límits i tenia un excés de volum en la construcció del polèmic edifici. Davant d’aquesta situació la CUP demanàvem el motiu pel qual encara no s’havia constituït la comissió, que els serveis tècnics municipals fessin un informe per verificar l’excés de volum i que actuessin per esmenar aquesta errada.
En segon lloc, denunciàvem que al carrer Torre de les hores s’han tapiat els baixos d’un parell de cases sense el permís d’obres. I aprofitàvem per demanar quins mecanismes tenen previstos per actuar contra el mobbing immobiliari a la ciutat. En el primer cas van anunciar que es podia legalitzar i llestos. En el segon cas, cap novetat, ni els mecanismes previstos són suficients ni solucionaran aquest problema.
Per últim, es demanaven comptes (per escrit) del cost dels diferents lots de Nadal que havíem rebut els càrrecs electes per part de l’ajuntament o d’algun patronat municipal. Si som bons per discutir quins són els impostos i les taxes que ha de pagar la ciutadania per millorar les prestacions també ho hem de ser a l’hora de fer públiques aquestes despeses, que no ho oblidem, també surten dels impostos de tots i totes.

No comments:

Post a Comment