Thursday, February 14, 2008

PLE DEL FEBRER: CONVENIS I CONTRACTES

Del ple del febrer, celebrat el dia 7, en destacaria el convenis i contractes que s’hi van discutir. Malgrat que els mitjans de comunicació ignoressin aquests punts, considero que és important explicar-ne el contingut.
D’una banda, l’equip de govern proposava modificar el conveni que té l’Ajuntament amb el Casal d’Europa (fundació privada). Del nou conveni proposat, des de la CUP, hi ha una sèrie d’aspectes que no veiem clars ni justificats, com són:
- L’augment significatiu de la subvenció fixa, concretament es duplica la subvenció (de 4500 euros a 9000). A més, es suprimeix el límit que establia en l’antic conveni a l’hora d’atorgar una subvenció variable en funció de les activitats (concretament era 1500 euros). En aquest nou conveni la subvenció variable queda, únicament, a criteri de la comissió de govern.
- En segon lloc, en el nou conveni s’augmenten les despeses ordinàries que assumeix l’ajuntament. Si abans assumia la neteja del Pavelló de Suècia en el nou conveni es proposa que també assumeixi els subministraments elèctrics, l’aigua i la calefacció tant del Pavelló de Suècia com de la futura Torre del Pavelló.
- En tercer lloc, en l’antic conveni (del 5 de desembre del 2002) el setè pacte era la construcció de la Torre del Pavelló durant el termini dels quatre primers anys d’eficàcia de la concessió. Una vegada més els pactes no es compleixen i els convenis resten vigents.

A més a més, aquest conveni suposa un greuge comparatiu amb la resta d’entitats berguedanes. La CUP vam votar en contra perquè considerem que cal tenir una visió global. És a dir, quants diners hi ha a Cultura i com es reparteixen entre totes les entitats de la ciutat, i no repartir-ne 9000 euros i el què sobri per la resta d’entitats, com fan ara. També cal tenir en compte que l’aprovació d’aquest conveni condicionarà el pressupost d’aquest any que encara s’ha de discutir i aprovar.

D’altra banda, es proposava per ple la modificació del contracte administratiu amb l’Hotel Escola demanant que a partir d’ara poguessin cedir, subarrendar o arrendar les aules i instal·lacions amb una simple comunicació a l’Ajuntament. Pel què fa a aquest punt, primer de tot cal fer memòria i recordar que aquest contracte el té una empresa que ha incomplert davant la ciutat el seu compromís d’instal·lar una hostatgeria i un restaurant amb tots els ets i uts al Santuari de Queralt. La veritat és que sembla una burla millorar-ne les condicions prescindint de quina ha sigut la seva gestió durant aquests anys. Per nosaltres aquest és un motiu de pes per votar en contra mentre no compleixin els compromisos adquirits.
Per últim, en aquest ple es va aprovar l’aplicació del 5% de les contribucions especials al carrer i la plaça Sta. Magdalena (Casc Antic de la ciutat). Aquest punt va tornar a obrir el debat sobre el finançament del pla de barris. Una vegada més, ens reafirmàvem en el què el ple del setembre va ser la nostra proposta. Aquesta rebaixa de les contribucions està més que justificada tenint en compte que és un barri que s’ha deixat degradar durant anys, les característiques socioeconòmiques i que estem parlant de serveis bàsics. En la votació vam ser majoria, per tant, la rebaixa de les contribucions especials ja és una realitat

No comments:

Post a Comment